ГоловнаПолітика

У Московському міськсуді пояснили причину відмови Денісовій у відвідинах Сущенка

Денісова зможе просити про зустріч із Сущенком, тільки коли вирок набуде чинності.

У Московському міськсуді пояснили причину відмови Денісовій у відвідинах Сущенка
Роман Сущенко
Фото: Прямой

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зможе попросити Мосміськсуд про дозвіл на зустріч із засудженим українським журналістом Романом Сущенком, тільки коли вирок набуде чинності.

Про це заявила прес-секретар Мосміськсуду Уляна Солопова, передає Интерфакс.

"Виходячи з положень Консульської конвенції між РФ і Україною від 1993 року, про яку йдеться у зверненні Денісової, дозвіл на зустріч можна дати тільки консульським співробітникам, яким Уповноважена Верховної Ради з прав людини не є", - сказала Солопова агентству у вівторок.

Питання про надання такого дозволу Денісовій можуть вирішити на загальних підставах, спираючись на положення Кримінально-процесуального кодексу, після того як вирок щодо Сущенка набуде чинності, пояснила вона.

Солопова нагадала, що Сущенко і його захисник оскаржили вирок - і він не набув чинності.

Раніше Мосміськсуд відмовив Денісовій, раднику українського посольства в РФ Альберту Черніюку, а також двом співробітникам апарату омбудсмена в зустрічі із Сущенком у СІЗО, оскільки у відповідному зверненні, скерованому в інстанцію, "заявники неправильно вказали свої посади".

У вівторок Денісова заявила, що Мосміськсуд знову відмовив їй у зустрічі із Сущенком. Таке рішення, за її словами, ухвалив заступник голови інстанції Дмитро Фомін.

Українського журналіста Романа Сущенка 4 червня засудили до 12 років колонії суворого режиму за шпигунство (ст. 276 КК РФ) у РФ. Вирок не набув чинності, оскільки був оскаржений. До розгляду апеляційних скарг Сущенко, згідно з вироком, повинен перебувати в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram