ГоловнаПолітика

Жебрівського призначили аудитором НАБУ з порушенням закону, - ЦПК

Аудитор повинен мати досвід роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях.

Жебрівського призначили аудитором НАБУ з порушенням закону, - ЦПК
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Юрист Центру протидії корупції Олена Щербань вважає, що Павла Жебрівського призначили на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро за квотою президента з порушенням закону.

Про це повідомляють на сайті ЦПК.

Відзначають, що, згідно зі статтею 26 Закону України "Про Національне антикорупційне бюро", аудитор НАБУ повинен мати досвід роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях. Жебрівський, згідно з його офіційною біографією, такого досвіду не має.

"Призначення аудитора НАБУ з порушенням закону може бути оскаржене в суді, - стверджує Щербань. - Саме тому, якщо інформація про наявність у нього закордонного чи міжнародного досвіду не буде підтверджена документами, ми підемо з колективним позовом від антикорупційних громадських організацій у суд".

За інформацією ЗМІ, Жебрівський - давній соратник Петра Порошенка. На початку 2000-х років він був першим його заступником у партії "Солідарність".

Нагадаємо, 13 червня Порошенко звільнив голову Донецької ВЦА Жебрівського, який подав у відставку за власним бажанням, і нагородив його орденом Ярослава Мудрого. 19 червня Порошенко призначив його аудитором НАБУ.

Своє завдання в складі комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) НАБУ екс-голова ДонВЦА бачить у тому, щоб "допомогти зробити цей орган максимально прозорим і ефективним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram