ГоловнаПолітика

У "списку Бабченка" не було прізвища самого Бабченка

Підозрюваний Борис Герман заявляє про підготовку "повномасштабної агресії" з Росії.

У "списку Бабченка" не було прізвища самого Бабченка
Фото: Мой Мир

Підозрюваний в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман в Апеляційному суді Києва заявив, що росіяни планують "повномасштабну атаку" в Україні. Про це перед засіданням суду заявив Герман із боксу затриманих, передає РБК-Україна.

"У списку, який мені передали, було дійсно 47 прізвищ. У списку був Аваков-молодший, а Бабченка там не було. Вони (росіяни, - ред.) планують повномасштабну агресію, це стовідсоткова інформація", - сказав Герман.

На запитання про те, коли планується повномасштабна агресія, Герман не відповів.

У відповідь на озвучену Германом інформацію, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в коментарі "Радіо Свобода" сказав, що його сім'я підготувалася до загрози з боку Росії. «Поки іде війна із РФ, ми всі є під загрозою. І я, і члени моєї родини готові до цього настільки, наскільки це можливо», - заявив він.

Нагадаємо, 31 травня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Борисові Герману, підозрюваному в організації замаху на вбивство журналіста Бабченка. Пізніше, 11 червня, суд переніс розгляд апеляції на арешт Германа на 18 червня 2018 року.

15 червня СБУ затримала підозрюваного в організації замаху на вбивство Бабченка. Тоді повідомляли, що Герман за вказівкою В'ячеслава Пивоварника здійснив фінансування і логістику з РФ в Україну групи громадян України, які в Ростові-на-Дону пройшли інструктаж і навчання для вчинення терористичних актів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram