ГоловнаПолітика

Аваков: проект "Стіна" в Харківській області готовий на 80%

Повністю облаштувати 270 кілометрів харківської ділянки повинні до кінця цього року.

Аваков: проект "Стіна" в Харківській області готовий на 80%
Фото: скриншот из видео

Проект облаштування українського кордону з Росією, що має назву "Європейський вал", або "Стіна", який почали реалізовувати в 2014 році, майже повністю реалізовано тільки в Харківській області. Про це під час інспекції об'єкта заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє ТСН.

"Стіна" передбачає зміцнення кордону, будівництво фортифікаційних споруд і впровадження інтелектуальної системи контролю. Розвиток кордону почали в декількох областях, але тільки на Харківщині проект майже реалізовано. Чиновники обіцяють остаточно облаштувати 270 кілометрів харківської ділянки вже до кінця цього року.

Далі роботи триватимуть на Сумщині та Луганщині. "Тобто логіка: зробили Харків, з цього боку Суми пробиваємо до кінця, і пішов Луганськ. Щодо Луганську не поспішаємо, тому що, може, доведеться все-таки робити справжній кордон", - пояснив Аваков.

Нагадаємо, "Європейський вал" або "Стіна" - проект облаштування українського державного кордону з Росією. Його ініціював Кабінет Міністрів України під керівництвом Арсенія Яценюка в 2014 році. Проект розрахований до 2020 року і передбачає облаштування інженерними спорудами і системами спостереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram