ГоловнаПолітика

"Держава працює заради людей". Олексій Савченко вручив сертифікати на житло для дітей-сиріт Актуально

У суботу, 9 червня, голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко і миколаївський міський голова Олександр Сенкевич урочисто вручили ключі від 10 квартир дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Квартири в житловому комплексі "Рів'єра" в мікрорайоні "Намив" у Миколаєві були придбані за кошти державної субвенції.   

Фото: mk.gov.ua

"Сьогодні, завдяки ініціативі Президента України, ми маємо унікальну можливість. Отримавши з державного бюджету України 19,5 млн грн, ми придбали 27 квартир, 10 з яких сьогодні передаємо. Це свідчить про відповідальність усіх гілок влади, які працюють у країні та на території Миколаївської області. Це свідчить про те, що саме об'єднання зусиль з розвитку нашої нації, підтримки наших дітей, підтримки наших дітей-сиріт - це відповідальна позиція Президента України і Першої леді та ін. Я впевнений, що, попри все, ми зможемо отримати ще більше субвенцій. Повертаюся до того, з чого почав - ця програма стала діяти з ініціативи Президента й на загальнодержавному рівні було виділено 218 млн грн. Цього року фінансування збільшено майже до півмільярда гривень. Я сподіваюся, що цьогоріч Миколаївська область отримає вдвічі більше - приблизно 40 млн. Тому вітаю всіх із сьогоднішньою подією, спасибі забудовнику - комплекс справді побудовано відповідно до європейських стандартів. Радію, що саме в цьому комплексі мешкатиме молодь - майбутнє нашої нації!", - сказав голова Миколаївської обласної державної адміністрації.

"Після закінчення школи я постійно жила у винайманих квартирах. Мені 21 рік і про власне житло навіть і не мріяла. Хочу подякувати керівництву області та міста, що потрапила до числа тих щасливчиків, котрі отримали ключі від помешкань у цьому будинку. Коли дізналася, що отримаю квартиру, була неймовірно щаслива. Спасибі вихователям школи і близьким людям, які підтримували мене протягом усіх цих років. Я гадаю, якщо всі, хто обіймає керівні посади, працюватимуть на благо людей, то дуже скоро у нас усе налагодиться", - поділилася враженнями Олена, щаслива власниця квартири в новобудові.

Нагадаємо, у грудні 2017 року члени комісії при ОДА одноголосно підтримали розподіл субвенції на придбання соціального житла в області. На ці кошти в області було закуплено три будинки для облаштування будинків сімейного типу та 27 квартир для дітей-сиріт, зокрема 10 квартир в обласному центрі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram