ГоловнаПолітика

Путін пообіцяв далі допомагати "ДНР" і "ЛНР"

"Ми надаємо допомогу обом невизнаним республікам і будемо робити це надалі".

Путін пообіцяв далі допомагати "ДНР" і "ЛНР"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не має наміру припиняти допомагати терористичним організаціям "ДНР" і "ЛНР", які контролюють частину Донецької і Луганської області України.

Про це він сказав під час "прямої лінії" з громадянами РФ, відповідаючи на запитання письменника Захара Прилєпіна, який бере участь у війні проти України на боці бойовиків.

Прилєпін запитав у Путіна, чи вважає той, що Україна скористається ЧС-2018 з футболу, щоб почати наступ на Донбасі.

"Я сподіваюся, що до таких провокацій справа не дійде, а якщо це трапиться, на мою думку, це матиме дуже важкі наслідки для української державності загалом", - відповів Путін.

"Розраховую, що нічого такого не станеться. Та й неможливо залякати людей, які живуть на цих територіях, на Донбасі. Ми бачимо, що там відбувається, і бачимо, як люди все це переносять. Ми надаємо допомогу обом невизнаним республікам і будемо робити це надалі", - заявив він.

Путін поклав на Україну відповідальність за нинішню ескалацію на Донбасі і пов'язав її з наближенням виборів президента, які повинні пройти в березні 2019 року.

Нагадаємо, координатор аналітичної групи "Інформаційний спротив" (ІС), народний депутат Дмитро Тимчук раніше заявив, що Росія віддала вказівку підлеглим воєнізованим формуванням на Донбасі знизити активність бойових дій на період ЧС-2018 з футболу.

Фінальна частина чемпіонату світу з футболу пройде в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram