ГоловнаПолітика

Турчинов: Путін боїться вступу України в НАТО, але хто він такий, щоб визначати долю України

"Інше питання, що багато наших партнерів також бояться присутності України в НАТО".

Турчинов: Путін боїться вступу України в НАТО, але хто він такий, щоб визначати долю України
Фото: Макс Левин

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що внести зміни до Конституції України, вписавши в неї курс України в НАТО і ЄС, можливо. Це питання, на його думку, потрібно винести на всеукраїнський референдум.

Про це він сказав у Києві на ІХ Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Я переконаний, що зміни до Конституції можливі. Для цього потрібно провести референдум і побачити, скільки українців підтримують такий курс", - сказав він.

Турчинов також додав, що президент Росії Володимир Путін буде робити все, щоб не допустити вступу України в НАТО, тому що він цього боїться.

"На моє переконання, Путін згадав про Україну і НАТО в контексті найближчого саміту, який має відбутися в Європі. Безумовно, Путіна лякає перспектива входження України в НАТО. Членство України в НАТО забирає у нього можливість проводити військові операції проти нашої країни. Інше питання, що багато наших партнерів також бояться присутності України в НАТО. Тут є проблема, і Росія все буде робити, щоб не допустити просування України в напрямку євроатлантичної інтеграції. Але хто такий Путін, щоб він визначав долю України та долю НАТО", - сказав Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram