ГоловнаПолітика

Турчинов: Росія намагається посіяти в Україні хаос і відчай

"Використовуються дуже небезпечні технології - диверсії і терор".

Турчинов: Росія намагається посіяти в Україні хаос і відчай
Фото: Макс Левин

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що Росія в рамках гібридної війни проти України намагається посіяти в країні хаос і розчарування.

Про це він сказав у Києві на ІХ Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Одним з головних елементів гібридної війни, яку вони ведуть проти нас, є дестабілізація ситуації всередині нашої держави. І тут використовуються дуже небезпечні технології - диверсії і терор. Ви пам'ятаєте вбивства Вороненкова й Окуєвої, замах на журналіста Бабченка, визначені цілі з-поміж журналістів, громадських активістів. Усе це робиться для того, щоб посіяти в Україні хаос, розпач і зламати здатність українського народу до спротиву", - сказав він.

Турчинов зазначив, що серед основних елементів цієї війни проти України є інформаційна і кібернетична агресія. "Минулорічні кібератаки завдали страшного удару нашій економіці. Вони обчислюються мільярдами", - заявив він.

При цьому Турчинов підкреслив, що порівняно з минулим роком Україні вдалося зробити великий крок уперед у плані кіберзахисту.

"При РНБО створено Національний координаційний центр кібербезпеки. І за дуже короткий термін ми досягли значних результатів. Фактично побудовано захисний контур, який надійно захищає інформаційні ресурси державних установ. Починаємо захищати системи об'єктів стратегічної інфраструктури. І, за експертними оцінками, ми досягли здатності до кіберзахисту на рівні багатьох країн Європейського Союзу", - додав Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram