ГоловнаПолітика

Представників антикорупційних організацій потіснили у громадській раді НАБУ

До ради пройшли кандидати від "Деморди" і глава "С-14" Євген Карась.

Фото: https://rgk-nabu.org

У Раду громадського контролю Національного антикорупційного бюро пройшли чотири кандидати, які не пов'язані з антикорупційними організаціями.

Попередні результати онлайн-виборів, проведених 30 травня, оприлюднено на сайті Ради громадського контролю НАБУ.

Зокрема, перші три місця зайняли кандидати від організації "Демократична сокира орди", яку створила поки що не зареєстрована партія "Деморда" Олександра Нойнеця і Антона Швеця.

Також у раду проходить лідер націоналістичної організації "С-14" Євген Карась.

У голосуванні взяла участь 19 381 особа.

Остаточні і офіційні результати будуть відомі тільки 6 червня, коли уповноважені особи проведуть аналіз голосування на предмет махінацій і так званих накруток голосів. Після цього новий склад Ради громадського контролю зможе зібратися на перше засідання.

Нагадаємо, чинний склад Ради громадського контролю НАБУ був обраний завдяки пакетному голосуванню за тих кандидатів, яких визначила 31 травня громадська організація "Центр протидії корупції".

Раду громадського контролю створено для забезпечення прозорості і громадського контролю за діяльністю НАБУ. Вона також допомагає НАБУ взаємодіяти з громадськими об'єднаннями й іншими інститутами громадянського суспільства у сфері протидії корупції.

Термін повноважень РГК - один рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram