ГоловнаПолітика

Засідання суду стосовно Насірова зірвалося через відключення електрики

Наступного разу суд збереться 15 червня.

Засідання суду стосовно Насірова зірвалося через відключення електрики
Фото: Сергей Нужненко

Судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова зірвалося через відключення електрики.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

На початку засідання Насіров повторно заявив Шевченківському райсуду клопотання про відвід прокурорів САП. Суд у цьому знову відмовив.

"У зв'язку з перебоями електропостачання повноцінне за часом засідання суду не відбулося, і фактично суд тільки зміг відмовити у відведенні прокурорів, а прокурор САП не зміг зачитати жодної сторінки обвинувального акта. Після того, як з'явилося електропостачання, час, відведений на судове засідання, було вичерпано", - йдеться в повідомленні.

Наступне судове засідання призначене на 09:00 15 червня.

Нагадаємо, прокурори САП на вимогу сторони захисту почали 7 грудня 2017 року зачитувати повний текст обвинувального акта, який складається з 774 сторінок. На сьогодні зачитано 245 сторінок обвинувального акта.

Голова САП Назар Холодницький заявив, що зачитування обвинувального акта может затягнутися на два роки.

За версією слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, упродовж 2015 року він прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Окрім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років. Потерпілою стороною виступає компанія "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram