ГоловнаПолітика

Валентин Резніченко: Дніпропетровська область стала лідером України за зростанням доходів місцевих бюджетів

Бюджет розвитку регіону за перші чотири місяці цього року збільшився на 1,4 млрд грн.

Валентин Резніченко: Дніпропетровська область стала лідером України за зростанням доходів місцевих бюджетів

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що бюджет розвитку регіону за перші чотири місяці цього року збільшився на 1,4 млрд грн, або на 23% порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Міністерство регіонального розвитку зазначило, що це найкращий показник серед усіх регіонів.

«Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком, охоплює все більшу територію. Міста і райони Дніпропетровщини отримують більше можливостей і додаткових коштів. Це сприяє розвитку регіону. Цього року місцеві бюджети зросли порівняно з аналогічним періодом 2017 року майже на 23%. За даними Мінрегіонбуду, це найкращий показник серед інших областей», - сказав Валентин Резніченко.

За словами віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка, Дніпропетровська область є лідером серед усіх регіонів країни за зростанням доходів бюджетів розвитку.

Резніченко також зазначив, що з початку цього року темп зростання бюджетів міст області сягнув 764 млн грн, що на 18,6% більше, ніж минулого року. Бюджети районів збільшилися – на 74 млн грн або на 20%. Громади області заробили більше на 110,5 млн грн, або на 22,6%.

Найбільший приріст забезпечено завдяки податку на доходи фізичних осіб і єдиного податку.

Доходи всіх місцевих бюджетів країни із січня по квітень 2018 року зросли до 69,2 млрд грн. Приріст надходжень порівняно з відповідним періодом минулого року склав 13 млрд грн, або 23%. При цьому як зазначають у Міністерстві фінансів, у цю суму не входять трансфери з Держбюджету України.

За даними Мінрегіонбуду, 2017 року три територіальні громади Дніпропетровської області - Слобожанська, Вербківська та Богданівська - очолили рейтинг фінансової спроможності, випередивши всі 366 ОТГ України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram