ГоловнаПолітика

Україна не повинна втрачати свій промисловий потенціал на догоду євроінтеграції, - Тарута Актуально

Україну заганяють у болото аграрно-сировинного животіння, вважає депутат.

Україна не повинна втрачати свій промисловий потенціал на догоду євроінтеграції, - Тарута
Фото: Макс Требухов

Договір про Асоціацію з ЄС не захищає економічні інтереси України. Не можна на догоду євроінтеграції втрачати промисловий потенціал і перетворюватися на аграрно-сировинний додаток індустріально розвиненої Європи. З такою заявою виступив народний депутат України, лідер партії «Основа» Сергій Тарута, коментуючи вплив зовнішніх сил на політичні та економічні процеси в Україні.

«Нам зараз намагаються ззовні нав'язати ідею, що Україні не потрібна промисловість. І українські президенти, крім Кучми, не розуміли цінності нашого промислового потенціалу. Але всі розвинені країни світу стали потужними тільки завдяки розвитку промисловості», - зазначив Тарута в ефірі телеканалу NewsOne.

За словами лідера «Основи», транснаціональним корпораціям невигідно, щоб Україна виробляла літаки, супутники, турбіни. Адже така українська продукція є серйозним конкурентом на світовому ринку. Тому Україну і заганяють у болото аграрно-сировинного животіння. Щоб вибратися з нього, необхідно реалізувати проукраїнську економічну стратегію, вважає депутат.

«Нинішня влада не має стратегії промислового розвитку країни. І я вважаю, що зараз потрібно об'єднуватися здоровим політичним силам, які розуміють, що тільки проукраїнська економічна модель може бути протиставлена перетворенню нашої країни на сировинний додаток. Нам потрібно скористатися досвідом інших держав - стимулювати переробку сировини, створюючи додаткову вартість всередині країни, надавати дешеві довгострокові кредити і т.д. Нам потрібен швидкий економічний ріст в 10% і вище, чого можна досягти в рамках розробленої нами Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030», - резюмував Тарута.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram