ГоловнаПолітика

Імунітет з Дунаєва та Пономарьова знімуть щонайшвидше в середині червня

"Цей тиждень точно в нас випадає".

Імунітет з Дунаєва та Пономарьова знімуть щонайшвидше в середині червня
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада розгляне подання генерального прокурора Юрія Луценка про зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Дунаєва і Олександра Пономарьова щонайшвидше в середині червня.

Про це в коментарі LB.ua заявив заступник голови Комітету ВР з питань регламенту і депутатської етики, народний депутат фракції БПП Володимир Арешонков.

"Депутат Пономарьов досі не отримав матеріалів подання ГПУ, яке ми отримали минулої п'ятниці. Тому цей тиждень точно в нас випадає в питанні розгляду подання генпрокурора про позбавлення недоторканності нардепів. Це, очевидно, стосується і подання на Дунаєва. Завтра на засіданні комітету, швидше за все, ці питання розглядатися не будуть. Адже в нас досі немає пояснень ані від Дунаєва, ні від Пономарьова", - сказав він.

Нардеп додав, що наступний тиждень парламентарії працюватимуть в округах. Тому засідання регламентного комітету не відбудуться наступного тижня.

"Тому питання подань генпрокурора на нардепів будуть розглядатися вже в середині червня", - зазначив він.

Нагадаємо, в травні 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко направив у Раду подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Дунаєва і Пономарьова. Дунаєву інкримінують ст. 366-1 Кримінального кодексу (внесення недостовірних даних у декларацію), Пономарьову - ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram