ГоловнаПолітика

ГПУ передасть факти порушення Росією правил війни в Міжнародний кримінальний суд

У четвер проросійські бойовики, застосовуючи важку артилерію, обстріляли н.п. Миколаївка-2.

ГПУ передасть факти порушення Росією правил війни в Міжнародний кримінальний суд
Фото: штаб ООС

Генеральна прокуратура України задокументувала факт порушення Росією законів і звичаїв війни при артилерійському обстрілі н. п. Миколаївка-2 і передасть його до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"17.05.2018 близько 7:00 з тимчасово окупованої території Донецької області російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, здійснили прицільний обстріл населеного пункту Миколаївка-2 Бахмутського району Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в результаті артилерійського обстрілу майже повністю зруйновано 4 житлові будинки, також пошкоджені господарські будівлі та присадибні ділянки.

"Встановлено, що обстріл вівся снарядами калібром 122 мм з населеного пункту Гольмівський Донецької області (тимчасово окупована територія). Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння злочину", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ додали, що отримані докази порушення Російською Федерацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду.

Раніше сьогодні СЦКК показав наслідки обстрілу бойовиками трьох населених пунктів на Донбасі: Миколаївка-2, Світлодарськ та Стара Авдіївка. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram