ГоловнаПолітика

Яценюк: Кожен божевільний диктатор, який скоює злочини проти людства, повинен бути покараний

Лідер НФ звернувся до українців з нагоди Дня пам'яті та примирення.

Яценюк: Кожен божевільний диктатор, який скоює злочини проти людства, повинен бути покараний
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Народний Фронт" Арсеній Яценюк звернувся до українців у День пам'яті та примирення. Він наголосив, що головним уроком Другої світової війни є розуміння того, що кожен диктатор, який скоює злочини проти людства та світу, повинен бути покараний.

Про це Яценюк написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Кожен агресор повинен бути зупинений, засуджений і покараний. Такий головний урок Другої світової", - зазначив він.

Яценюк наголосив, що слід пам'ятати про те, що "сталінський радянський режим був таким самим винуватцем у Другій світовій війні".

"Задум двох диктаторів полягав у спільному поневоленні всієї планети. Вони разом почали цю трагічну і руйнівну авантюру", - зазначив лідер НФ. - У ті роки українці воювали проти кривавих диктаторів на всіх фронтах - в Українській Повстанській армії, в Червоній армії, в арміях країн-членів антигітлерівської коаліції, в Європі та в Азії".

"Ми нікому не дозволимо переписувати історію, перекреслювати подвиг українського та інших народів, привласнювати перемогу над нацизмом, яку отримали народи антигітлерівської коаліції, і тим паче прикривати нею агресію і захоплення чужих земель зараз", - підкреслив Яценюк.

"На жаль, Сталіну вдалося уникнути тоді відповідальності разом з Гітлером. І це мало величезні негативні наслідки для людства в другій половині ХХ століття. Радянська імперія продовжувала свою злочинну і криваву діяльність по всій планеті... Важливо зробити висновки для нашого часу. Кожен божевільний диктатор, який скоює злочини проти людства та світу, повинен бути засуджений і покараний", - додав він.

"Сьогодні ж згадаємо всіх, хто боровся з нацизмом. Пом'янемо тих, хто загинув, віддавши своє життя за перемогу. Вклонімося світлій пам'яті тих, хто загинув, захищаючи Батьківщину в наші дні. Вічна і світла їм пам'ять. Повага тим, хто захищає незалежність і свободу України в ці хвилини. Ми витримаємо виклики долі і захистимо наше майбутнє", - написав лідер НФ.

Нагадаємо, Україна відмовилася від терміну Велика Вітчизняна війна на державному рівні. У квітні 2015 року Верховна Рада перейменувала День Перемоги в День перемоги над нацизмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram