ГоловнаПолітика

Кримського політв'язня Абдуллаєва обстежили у лікарні (оновлено, виправлено)

Після обстеження Абдуллаєва повернули в СІЗО.

Кримського політв'язня Абдуллаєва обстежили у лікарні (оновлено, виправлено)
Фера Абдуллаева

Затриманого в анексованому Криму політв'язня Узеїра Абдуллаєва вивезли в критичному стані з СІЗО до лікарні.

Про це повідомляють на сторінці в Фейсбуці організації "Кримська солідарність".

"Мама політв'язня Узеїра Абдуллаєва тільки що вийшла з СІЗО. Його відвезли в лікарню ім. Семашка (Сімферополь) в критичному стані. Ігноруючи листи адвокатів, родичів, громадськості, адміністрація СІЗО продовжувала до сьогодні тримати Узеїра Абдуллаєва на території СІЗО, незважаючи на всі медичні покази до термінової госпіталізації", - повідомили в організації.

Пізніше організація оновила інформацію, зазначивши, що Абдуллаєв не надходив ні в лікарню ім. Семашка, ні в інші найближчі медичні установи. Матір і дружина Абдуллаєва повернулися до СІЗО, щоб з'ясувати, куди відвезли заарештованого.

Оновлення 19:40. Як вдалося з'ясувати кореспонденту LB.ua, Узеїра Абдуллаєва дійсно вивозили із СІЗО для обстеження в лікарні ім. Семашка. Йому зробили УЗД судин, виключили появу тромбу. Лікар запевнив, що судинного захворювання немає. Після обстеження Абдуллаєва доставили назад у СІЗО.

Нагадаємо, раніше спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявляла, що Абдуллаєв перебуває в критичному стані. У Абдуллаєва нещодавно виявили зараження крові.

Абдуллаєв є фігурантом сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір", за рішенням кримського "суду" його заарештували до 11 червня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram