ГоловнаПолітика

У Міноборони відзвітували про перехід на стандарти НАТО

За стандартами Альянсу підготовлено 10 батальйонів і 25 рот.

У Міноборони відзвітували про перехід на стандарти НАТО
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони України констатує, що на цей момент за стандартами Організації Північноатлантичного договору (НАТО) підготовлено 10 українських батальйонів і 25 рот. Про це на прес-конференції сказав державний секретар Міністерства оборони Олександр Дублян, передають Українські Новини.

"Для підготовки в Збройних Силах використовується 668 стандартів НАТО і 975 вітчизняних стандартів. За стандартами НАТО підготовлено 10 батальйонів і 25 рот, а також понад 1 тис. національних інструкторів", - сказав він.

Дублян також поінформував, що понад 60% структур Генерального штабу узгоджено зі структурою штабів Альянсу. "Усі стратегічні цілі оборонної реформи реалізуються відповідно до принципів і стандартів, прийнятих країнами-членами НАТО. Це передбачає поглиблення практичного співробітництва з альянсом... Більш ніж 60% структур Генерального штабу та інших органів військового управління приведено до типової структури штабів НАТО", - зазначив держсекретар.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ почати діалог з країнами-членами НАТО про отримання Україною плану дій для членства в альянсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram