ГоловнаПолітика

КПП "Паланка" на кордоні з Молдовою планують добудувати до кінця року

На ньому здійснюватиметься спільний контроль України та Молдови.

КПП "Паланка" на кордоні з Молдовою планують добудувати до кінця року
Фото: dpsu.gov.ua

На кордоні з Україною уряд Молдови планує до кінця 2018 року здати в експлуатацію контрольно-пропускний пункт "Паланка", який дасть можливість збільшити потік пасажирів і товарів та скоротити час очікування на кордоні.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Контроль на цьому КПП здійснюватиметься митниками та прикордонниками Молдови й України лише один раз, що скоротить час очікування, збільшить потік пасажирів і товарів, усуне корупцію, а також запобігатиме порушенням на кордоні.

"Цей пункт надасть якісні послуги, подібні до тих, які надаються під час перетину кордону ЄС, за тими самими стандартами", - наголосив Філіп.

За інформацією молдовського уряду, загальний бюджет будівництва КПП становить 5,56 млн євро, з яких 4,5 млн євро надані ЄС, а 1,5 млн євро - урядом Молдови.

За інформацією уряду Молдови, будівництво КПП "Паланка" почалося в червні 2017 року, і натепер виконано 30% запланованих робіт. Митний пункт побудовано відповідно до європейських стандартів і буде оснащений сучасним обладнанням. За оцінками, після здачі його в експлуатацію, число осіб і транспортних засобів, які перетинають кордон через цей пункт - подвоїться.

Глава Кабміну Молдови також подякував президентові України Петру Порошенку за те, що минулого тижня оголосив про підписання закону про спільний контроль на молдовсько-українському кордоні.  "Ми вдячні нашим українським колегам. Уперше за 25 років Республіка Молдова буде цілком контролювати свої кордони, зокрема на придністровській ділянці", - зазначив Філіп.

Нагадаємо, у грудні 2017 року розпочав роботу спільний молдовсько-український пункт пропуску "Паланка" зі спільним контролем. Розширення і модернізацію пункту пропуску «Паланка» для організації спільного контролю проводять у рамках проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) у Молдові, який фінансує Європейський Союз і частково уряд РМ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram