ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про легалізацію самобудів

Право на легалізацію не поширюється на багатоповерхові житлові будинки та об'єкти, побудовані з порушеннями.

Порошенко підписав закон про легалізацію самобудів
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою 22 березня закон, який дозволяє легалізацію об'єктів будівництва, побудованих без дозволу на проведення будівельних робіт до 9 квітня 2015 року, до 31 грудня 2018 року.

Про це свідчать дані на сторінці законопроекту №3696 на сайті Верховної Ради.

Відповідно до законопроекту, легалізації підлягають збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м, господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв. м, а також побудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

Водночас право на легалізацію не поширюється на багатоповерхові житлові будинки та об'єкти, побудовані з істотними порушеннями законодавства, а також будівельних норм і правил.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Рада ухвалила за основу зазначений законопроект, у березні 2017 року документ скерували на повторне друге читання.

У першій редакції законопроекту передбачалося, що збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт об'єкти будівництва можна буде легалізувати до 31 грудня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram