ГоловнаПолітика

У Харкові відбулося виїзне регіональне засідання Atlantic Council

Основними доповідачами виступили директор Євразійського центру Атлантичної ради США Джон Гербст і голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

У Харкові відбулося виїзне регіональне засідання Atlantic Council
Фото: ХОГА

17 квітня в Харкові пройшла організована Атлантичною радою США дискусія "Українська економіка, енергетична незалежність і безпека, перспективи інвестицій у Харківську область і партнерство між США і Україною". Про це повідомляє сайт ХОДА.

Основними доповідачами виступили директор Євразійського центру Атлантичної ради США Джон Гербст і голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Участь у ньому так само взяли експерти Атлантичної ради, представники бізнесу.

На сайті ХОДА відзначено, що це перший в історії Атлантичної ради США виїзний регіональний захід.

Під час дискусії учасники обговорили стан реформ в Україні, подальший розвиток, пріоритети і перспективи. Значну увагу було приділено питанням оборони і безпеки країни, протидії російській агресії.

Експерти відзначили: те, що відбувається в Україні, стосується не тільки України, а й усього світу. Представники США запевнили, що підтримка світовим співтовариством України й інших держав світу, що зіткнулися з агресією, продовжиться.

Однією з тем для обговорення під час дискусії стали питання економічного розвитку та залучення інвестицій як в Україні в цілому, так і конкретно в приймаючий регіон, Харківську область. Серед необхідних складових успіху в питанні залучення інвестицій президент Американсько-української ділової ради Морган Вільямс відзначив продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом, а також створення антикорупційного суду й умов для його роботи.

Представники бізнесу оцінили загалом позитивно бізнес-клімат, який створюється в Україні, відзначивши серйозні успіхи керівництва країни, окремо наголосили, що Харківський регіон вирізняється як лідируючий у багатьох аспектах.

"Нам сьогодні вже недостатньо статусу крайньої мирної точки сходу Європи. Ми починаємо утверджувати Харківський регіон як новий центр міжнародної співпраці на сході України. І нам є що запропонувати партнерам", - заявила в своєму виступі губернатор Юлія Світлична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram