ГоловнаПолітика

Співробітника суду і колишнього прокурора звинуватили в махінаціях з нерухомістю в центрі Києва

Їх перевіряють на причетність до відчуження 80 будівель.

Служба безпеки України затримала керівника апарату одного з районних судів Києва і колишнього прокурора за підозрою в махінаціях з нерухомістю в центрі Києва.

Прес-служба столичної прокуратури повідомила, що в 2016-2017 роках підозрювані, використовуючи службові повноваження та особисті зв'язки, підробили судові рішення і заволоділи житловим будинком на Гоголівській вулиці, завдавши державі понад 19 млн гривень збитків, а також створили умови для незаконного відчуження будинку на вулиці Хмельницького, який належить Інституту педагогіки.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Вирішується питання про пред'явлення їм підозри. За місцем роботи та проживання відбулися обшуки. Ще одного фігуранта провадження оголосили в загальнодержавний розшук.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії з метою встановлення всіх осіб, причетних до скоєння злочину, в тому числі серед колишніх і нинішніх правоохоронців і працівників суду.

Крім того, перевіряють законність більш ніж 20 судових рішень зазначеного районного суду, на підставі яких з державної і комунальної власності вибуло майже 80 об'єктів нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram