ГоловнаПолітика

Порошенко привітав Алієва з перемогою на виборах президента Азербайджану (оновлено)

"З нетерпінням чекаю на президента Алієва в Києві"

Порошенко привітав Алієва з перемогою на виборах президента Азербайджану (оновлено)
Порошенко и Алиев
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко привітав президента Азербайджану Ільхама Алієва з перемогою на позачергових виборах голови держави, які пройшли в країні в середу, 11 квітня.

"Щиро вітаю Ільхама Алієва з упевненою перемогою на виборах президента Азербайджану! Упевнений, що українсько-азербайджанське стратегічне партнерство стане ще міцнішим. З нетерпінням чекаю на президента Алієва в Києві!" - написав Порошенко у твіттері.

У ЦВК Азербайджану раніше повідомили, що за підсумками обробки даних з 92% виборчих дільниць Алієв набирає 86% голосів. Явка на виборах склала 74,5%.

Алієв очолює Азербайджан з 2003 року. Він переобрався главою держави у 2008 і 2013 роках.

Згідно зі змінами, внесеними восени 2016 року в Конституцію Азербайджану, президент країни обиратиметься на сім років.

Оновлення. Порошенко і Алієв провели телефонну розмову, протягом якої підтвердили налаштованість поглиблювати відносини стратегічного партнерства, особливо в питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності обох країн, повідомляють на сайті президента.

Особливу увагу було приділено організації Шостого засідання Ради президентів України та Азербайджану в рамках очікуваного візиту Алієва в Україну. Також обговорювалася підготовка до проведення 12-го засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва, а також низки двосторонніх заходів у стратегічно важливих сферах співробітництва.

Сторони домовилися про відкриття Торгового дому Азербайджану в Києві.

Президенти також відзначили важливість розвитку тристороннього формату співпраці Україна-Азербайджан-Туреччина як додаткової платформи для реалізації спільних проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram