ГоловнаПолітика

ГПУ скерувала в суд справу суддів, які намагалися дати хабар Холодницькому

Їм загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.

ГПУ скерувала в суд справу суддів, які намагалися дати хабар Холодницькому
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура скерувала у суд обвинувальний акт щодо суддів Кіровського райсуду Дніпра, які намагалися дати хабар керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Про це повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

"Департамент з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури завершив досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою суддів Кіровського районного суду Дніпра", - йдеться в повідомленні.

У вересні 2017-го вони намагалися надати керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницькому неправомірну вигоду за вирішення їхнього питання про закриття кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.4 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

21 вересня зазначених осіб затримали в службовому кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури після передачі частини неправомірної вигоди в розмірі $50 тис.

За результатами досудового розслідування прокурор у кримінальному провадженні передав обвинувальний акт у Шевченківський районний суд Києва для розгляду по суті.

У ГПУ уточнили, що санкцією статті, яку інкримінують обвинуваченим, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram