ГоловнаПолітика

Білий дім підтвердив підготовку зустрічі Трампа з Путіним

Це питання президенти обговорювали по телефону 20 березня.

Білий дім підтвердив підготовку зустрічі Трампа з Путіним
Фото: EPA/UPG

У Білому домі підтвердили підготовку зустрічі Дональда Трампа і російського президента Володимира Путіна.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

За її словами, це питання президенти обговорювали по телефону 20 березня.

"Вони (Трамп і Путін, - ред.) обговорили двосторонню зустріч у недалекому майбутньому в низці потенційних місць, включаючи Білий дім. Зараз ми поки що не можемо додати нічого більше із цього приводу", - сказала Сандерс.

Раніше помічник Путіна Юрій Ушаков заявив, що Трамп запросив президента РФ до Вашингтона. За його словами, на зустрічі президент США хотів би обговорити гонку озброєнь між двома країнами, а також ситуацію в Україні, Сирії та Північній Кореї.

Російський чиновник додав, що після цього "конструктивного ділового" розмови стався "збій у двосторонніх відносинах - висилання шістдесяти дипломатів, закриття генерального консульства". Через це після 20 березня питання організації зустрічі лідерів США і Росії не порушували.

Нагадаємо, Путін і Трамп особисто зустрічалися двічі. У липні 2017 року вони провели повноцінні переговори під час саміту G20 у Гамбурзі, а в листопаді поспілкувалися "на ногах" на саміті АТЕС у Дананзі.

Під час телефонної розмови 20 березня Трамп привітав Путіна з переобранням на посаду президента, хоча його радники категорично радили не робити цього. Він також заявив, що якщо РФ втягне США в гонку озброєнь, то американці виграють її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram