ГоловнаПолітика

САП не погодилася з доганою прокурору в "справі Мартиненка"

Рішення КДК прокурорів буде оскаржено в суді.

САП не погодилася з доганою прокурору в "справі Мартиненка"
Прокурор Андрей Перов
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не згодна з дисциплінарним провадженням стосовно її співробітника Андрія Перова. На думку відомства, прокурора намагаються покарати за його професіоналізм і принциповість у кримінальній справі проти колишнього депутата Миколи Мартиненка.

Про це повідомила прес-служба САП.

"Обставини, які склалися навколо дисциплінарного провадження стосовно згаданого прокурора, не дозволяють з упевненістю говорити про прозорість його проведення і неупередженість осіб, які брали участь в ухваленні остаточного рішення. Як свідчать коментарі скаржників (і одночасно адвокатів у справі за підозрою Мартиненка М.В.), надані засобам масової інформації, метою зазначених скарг є штучне створення умов для відводу прокурора від участі в справі", - заявила САП.

У зв'язку з цим прокуратура має намір оскаржити рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка 29 березня наклала на Перова дисциплінарне стягнення у вигляді догани.

Нагадаємо, на початку 2018 року Національне антикорупційне бюро завершило слідство у справі колишнього нардепа Миколи Мартиненка, яке стосується заволодіння коштами ДП "СхідГЗК" і НАЕК "Енергоатом".

Мартиненка підозрюють за ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 (організація заволодіння чужим майном), ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч .5 ст.191 (організація заволодіння чужим майном, вчиненого злочинною організацією), ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 (організація відмивання грошей злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Крім Мартиненка, у справі проходять діючі співробітники СхідГЗК, концерну "Ядерне паливо", "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", НАЕК "Енергоатом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram