ГоловнаПолітика

СБУ ліквідувала угруповання, що виготовляло паспорти бойовикам для "легалізації" в ЄС

Під час обшуків виявлено, зокрема, вогнепальну зброю і більш ніж 3 тис. патронів.

Співробітники Служби безпеки України блокували механізм оформлення підроблених документів для виїзду в країни Європейського Союзу, інформує прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що троє підозрюваних забезпечували клієнтів підробленими паспортами однієї з країн Близького Сходу.

Фото: прес-центр СБУ

"Серед замовників документів були, зокрема, можливі учасники незаконних збройних формувань самопроголошених "Луганської народної республіки" і "Донецької народної республіки", які вирішили "легалізуватися" в Європі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ділки вклеювали фотографії в оригінальний бланк незаконно отриманого документа з використанням неавтентичних голограм і штучним нанесенням відповідних засобів захисту паспортного документа.

Співробітники СБУ затримали в Києві і області трьох організаторів угруповання.

Фото: прес-центр СБУ

Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці виявили обладнання та оргтехніку для виготовлення таких документів, бланки, печатки, готові фальсифіковані паспорти та інші документи з ознаками та елементами підробки, значну кількість готівки, вогнепальну зброю і понад 3 тис. патронів різного калібру.

Фото: прес-центр СБУ

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram