ГоловнаПолітика

Прокуратура завершила розслідування справи про "податкові майданчики" Клименка

52 фігурантам, 25 із яких перебувають у розшуку, повідомили про підозру.

Військова прокуратура завершила досудове слідство у рамках справи про так звані "податкові майданчики" екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"14 березня 2018 року Головною військовою прокуратурою закінчено розслідування кримінального провадження про "податкові майданчики" щодо злочинної організації підозрюваного Клименка та інших 52 підозрюваних високопосадовців колишнього Міністерства доходів і зборів України", - сказано в довідці, опублікованій на сторінці Матіоса у Facebook.

У рамках справи про підозру повідомили 52 фігурантам, 25 із яких перебувають у розшуку. Затримані підозрювані, зі свого боку, внесли за себе 74 мільйони гривень застави.

За даними слідства, злочинна група Клименка завдала державі збитків на суму 104 мільярди гривень.

Двоє підозрюваних уклали угоду зі слідством і відшкодували 26 мільйонів гривень збитків.

Крім того, в рамках кримінального провадження було арештовано майно вартістю 6,9 млрд гривень і 5 мільйонів доларів на рахунках, а також вилучено 4,4 млн доларів, 9,8 млн гривень, 7200 євро готівки.

Членів групи Клименка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 225, ч.4 ст.28, ч.2 ст.364, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці провели в 15 областях України операцію щодо колишніх керівників регіональних підрозділів податкової. Були затримані 23 колишніх податківці. Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюється в 96 млрд гривень.

Незабаром прокуратура повідомила колишньому міністру доходів і зборів Клименкові про підозру у справі про "податкові майданчики". Військова прокуратура встановила, що екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко шляхом використання схеми з податковими майданчиками вкрав 788 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram