ГоловнаПолітика

Масового виїзду росіян для голосування на виборах у РФ немає, - Держприкордонслужба

Ажіотажу на українсько-російському кордоні не спостерігається.

Масового виїзду росіян для голосування на виборах у РФ немає, - Держприкордонслужба
Фото: dpsu.gov.ua

Держприкордонслужба не зафіксувала збільшення кількості росіян, що виїжджають з України для голосування на виборах президента Російської Федерації.

Про це помічник голови ДПСУ Олег Слободян, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ажіотажу на українсько-російському кордоні немає. Масового виїзду росіян для голосування в Росію не спостерігається", - сказав він.

Як повідомлялося, посольство РФ повідомило, що на материковій частині України для голосування 18 березня відкриють чотири виборчі дільниці - в посольстві в Києві і генконсульствах в Харкові, Львові та Одесі. Незабаром після цього прозвучала заява Міністерства внутрішніх справ України про те, що режим охорони дипломатичних установ РФ не передбачатиме доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування. Туди допускатимуться тільки особи з дипломатичним статусом. Таким чином Україна заборонила росіянам голосувати на виборах в посольстві і консульствах, оскільки Росія не виконала вимогу не проводити вибори в Криму.

За інформацією МЗС, російська сторона знала про заборону на голосування в дипустановах ще в лютому.

Народний депутат Антон Геращенко запропонував росіянам, які проживають в Україні, і бажаючим проголосувати, виїхати в день голосування в Росію і здійснити волевиявлення там.

Нагадаємо, в день виборів під російськими консульствами в Києві і Львові пройшли пікети, а в Одесі повідомили про "замінування" диппредставництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram