ГоловнаПолітика

Порошенко: Україну приймуть до ЄС, і це буде питання декількох років

"Навряд чи будь-яка інша країна проявляє більше інтересу щодо Європи".

Порошенко: Україну приймуть до ЄС, і це буде питання декількох років
Фото: пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко заявив, що членство України в Європейському Союзі є питанням декількох років, а не десятиліть.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це він заявив у інтерв'ю німецькій медіагрупі Funke.

"У Німеччині це може бути непопулярним, але я абсолютно впевнений, що Україна буде прийнята до Європейського Союзу. І це буде питання декількох років, а не десятиліть. Навряд чи будь-яка інша країна проявляє більше інтересу стосовно Європи, ніж Україна", - сказав президент.

Порошенко зазначив, що Україна встановила курс на вступ до НАТО, а потім до ЄС і рішуче продовжуватиме шлях реформ. "Усі експерти підтверджують, що за останні три роки Україна досягла більшого прогресу, ніж за попередні 25 років", - сказав він і наголосив, що "це стосується і боротьби з корупцією".

"Ми будемо відповідати критеріям вступу, зокрема щодо боротьби з корупцією", - заявив П.Порошенко.

За його словами, в Україні вже створено "абсолютно незалежну антикорупційну інфраструктуру". При цьому президент зазначив, що "основу для хабарництва і корупції ліквідовано", хоча попереду ще багато роботи.

"Якщо вразливим для корупції раніше був сектор енергетики, то тепер існує комплексна система управління, існує нульова терпимість до корупції", - наголосив Порошенко.

"Запитайте у західних інвесторів: вони підтвердять, що ми досягли значного прогресу", - сказав глава держави. Він також зазначив, що органи боротьби з корупцією мають підтримку і довіру міжнародних ділових партнерів, і висловив упевненість, що разом з європейськими партнерами Україні вдасться ще більше знизити рівень корупції в країні.

Нагадаємо, раніше Порошенко розраховував, що Україна 2021 року матиме перспективу членства в Євросоюзі.

Найближчими кандидатами на вступ до Євросоюзу є Сербія і Чорногорія. Їх приєднання планується на 2025 рік. Наступні на черзі - Албанія, Боснія, Македонія і Косово.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram