ГоловнаПолітика

Суд у Криму змінив вирок українцю Балуху

Термін позбавлення волі зменшили на два місяці.

Суд у Криму змінив вирок українцю Балуху
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 14 березня змінив вирок українському активісту Володимиру Балуху, на два місяці зменшивши термін позбавлення волі.

Про це повідомляє Крым.Реалии.

"Суддя Тимур Слезко виключив з обвинувачення пункт про придбання боєприпасів. У зв'язку з цим вирок змінили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні", - йдеться в повідомленні.

При цьому під час засідання суд відмовив у задоволенні клопотань про виклик свідків, яких не допитали під час судового слідства, а також в проведенні додаткових експертиз, витребування додаткових документів і здійснення аудіозапису силами суду.

Нагадаємо, 16 січня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд Криму засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

Балух як активний прихильник української влади і Євромайдану, вивішував на своєму будинку табличку з написом "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18" і український прапор. Після цього до нього приходив голова сільради з помічниками, погрожував, що його незалежна поведінка спричинить несприятливі наслідки, включаючи "виявлення" у Балуха зброї або наркотиків, і вимагав зняти табличку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram