ГоловнаПолітика

Держгеонадра проведе перший аукціон у 2018 році

Відомство підготувало перелік ділянок надр з 13 спеціальних дозволів.

Держгеонадра проведе перший аукціон у 2018 році
Фото: Макс Требухов

Державна служба геології та надр України готується до І аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Уже в березні планується розміщення оголошення про проведення у 2018 році першого аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами (не пізніше ніж за 90 календарних днів до дня проведення згаданого аукціону) в газеті "Урядовий кур'єр" та на офіційному веб-сайті відомства. Держгеонадра підготувала перелік ділянок надр із 13 спеціальних дозволів, які планується виставити на аукціон з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, зазначив Олег Кирилюк, тимчасово виконуючий обов’язки голови.

Також у Службі повідомили, що на перший аукціоні з продажу спеціальних дозволів на користування надрами у 2018 році не будуть включені ділянки на користування нафтогазоносними надрами, адже, згідно з абзацом 3 статті 14 Закону України «Про нафту і газ», надання спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами здійснюється з урахуванням результатів оцінки впливу на довкілля.

18 грудня 2017 року введено в дію Закон України «Про оцінку впливу на довкілля», згідно з яким, надання спецдозволу в користування здійснюється з урахуванням результатів оцінки впливу на довкілля.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр. З 25 травня 2017 року тимчасово виконуючим обов’язки голови Державної служби геології та надр України є Олег Кирилюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram