ГоловнаПолітика

Рада може розглянути зняття недоторканності з Бакуліна вже цього тижня, - Пинзеник

Сьогодні подання розгляне комітет.

Рада може розглянути зняття недоторканності з Бакуліна вже цього тижня, - Пинзеник
Павло Пинзеник
Фото: realist.online

Комітет Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики розгляне сьогодні подання на зняття недоторканності з депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна. Про це в коментарі LB.ua заявив в.о. голови Регламентного комітету Павло Пинзеник.

"Сьогодні на засіданні комітету о 14:00 ми розглянемо три питання. Зокрема, про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Бакуліна, про надання згоди на його затримання та надання згоди на обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або арешту», - заявив він.

За його словами, після розгляду цих питань на засіданні комітету подання ГПУ будуть винесені на голосування в сесійний зал. За його прогнозами, голосування відбудеться до кінця поточного тижня.

Як повідомив спікер ВР Андрій Парубій під час засідання погоджувальної ради, сьогодні спливає останній день передбаченого регламентом ВР 20-денного терміну для розгляду Регламентним комітетом подань від генпрокурора про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Бакуліна.

Нагадаємо, подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Євгена Бакуліна надійшло ще 19 лютого. Нардепа мали намір притягнути до відповідальності за порушення, передбачені статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів". Мова про справу так званих "вишок Бойка".

Бакулін у 2007 році, а також з 2010-го по 2014 рік займав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

У цей час Бакулін перебуває в Ізраїлі, нібито на реабілітації, в зв'язку зі станом здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram