ГоловнаПолітика

"Соціс": 55% українців негативно ставляться до акцій Саакашвілі біля Ради

Видворення політика з країни відповідало очікуванням більшості населення.

"Соціс": 55% українців негативно ставляться до акцій Саакашвілі біля Ради
Фото: Сергей Нужненко

55% українців негативно ставляться до акцій протесту біля будівлі Верховної Ради, які проводив Михайло Саакашвілі.

Про це свідчить дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень "Соціс", яке було проведено на початку лютого. Під час проведення опитування використовувалася вибірка з 2000 людей, яка представляє доросле населення України (крім Криму та непідконтрольних територій на сході України) за такими показниками, як стать, вік, регіон проживання і тип населеного пункту.

На прохання вказати своє ставлення до акцій протесту біля Ради 13,6% респондентів обрали відповідь "Скоріше негативно", а 41,9% - "Негативно". Прихильників акцій виявилося набагато менше: 6,1% обрали відповідь "Позитивно", 6,5% - "Скоріше позитивно".

Опитування також свідчить, що ухвалене владою рішення про видворення Саакашвілі в Польщу повністю відповідало очікуванням більшості населення України.

Майже половина (48%) опитаних заявили, що Саакашвілі треба депортувати з України. Частка тих, хто підтримав би протилежне рішення - повернути Саакашвілі громадянство або навіть призначити його прем'єр-міністром - була незначною (1%). Кожен десятий респондент схилявся до ще жорсткіших дій влади, таких як арешт Саакашвілі і суд над ним.

Нагадаємо, 12 лютого прикордонники видворили позбавленого громадянства України Саакашвілі в Польщу за процедурою реадмісії. З Польщі він полетів у Нідерланди, де отримав посвідчення особи.

3 березня силовики прибрали наметове містечко, яке встановили прихильники Саакашвілі біля Верховної Ради наприкінці жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram