ГоловнаПолітика

СБУ затримала постачальника ліків у "ДНР"

Медикаменти завозили через Росію.

СБУ затримала постачальника ліків у "ДНР"
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України і Генпрокуратура затримали в Києві бізнесмена, який постачав медикаменти в "ДНР".

На сайті спецслужби стверджують, що житель Донецька за сприяння ватажків "ДНР" організував постачання медикаментів у "республіку" з України через територію РФ. За документами, ліки нібито експортували в країни близького зарубіжжя, операції проводили через низку підконтрольних комерсанту фірм, зареєстрованих в Україні. Комерційними структурами він керував з Донецька.

Ввезену в "ДНР" продукцію ділок реалізовував у медичні установи. Стверджують, що місцевому населенню медпрепарати продавалися за цінами, завищеними в чотири-п'ять разів. Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник платив усі "податки і збори" в "бюджет ДНР".

Отриманий прибуток дозволив підприємцю утримувати у французькій Ніцці власну яхту і користуватися в Донецьку новим автомобілем Bentley.

За свої угоди бізнесмен намагався отримати з українського бюджету відшкодування ПДВ на суму майже чотири мільйони гривень.

СБУ затримала комерсанта під час приїзду до Києва. Його повідомлено про підозру за ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму), йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави.

У Києві та Харкові правоохоронці провели низку обшуків в офісах фірм, підконтрольних бізнесменові, під час яких було вилучено гроші, чорнову бухгалтерію та печатки різних підприємств, задіяних в угоді.

Для блокування каналу фінансування терористичної діяльності Державна служба фінансового моніторингу заблокувала рух коштів на рахунках підприємств, залучених до протиправної операції, і на особистих рахунках організатора схеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram