ГоловнаПолітика

Колишнього віце-мера Херсона відправили під суд за роботу на "ДНР"

Він утік до Донецька і працевлаштувався у бойовиків.

Колишнього віце-мера Херсона відправили під суд за роботу на "ДНР"

Прокуратура Херсонської області скерувала до суду обвинувальний акт проти колишнього чиновника, який 2011-2014 років обіймав керівні посади в Херсонській обласній державній адміністрації та Херсонській міській раді.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Після зміни влади 2014 року чиновник переїхав до Донецька, а з березня 2015 по червень 2017 року обіймав посаду директора "департаменту житлової політики й адміністративної діяльності міністерства будівництва і житлово-комунального господарства "ДНР".

Також перебуваючи в містах Донецьк, Кіровське (Хрестівка), Дебальцеве, Зугрес, Єнакієве Донецької області, він брав участь у терористичній організації "ДНР" і сприяв її діяльності.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України.

Ім'я колишнього чиновника не називається, але за описом стає зрозуміло, що мовиться про колишнього заступника мера Херсона та голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимира Ярошевського. Ярошевський працював заступником губернатора за Миколи Костяка та заступником в.о. міського голови Зої Бережної, а в березні 2015 року працевлаштувався в департаменті "ДНР".

У зв'язку з тим, що Ярошевський перебуває на непідконтрольній території, судитимуть його заочно.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram