ГоловнаПолітика

Бурбак виступив за внесення кандидатури Смолія на голосування в Раді

"Ніяких торгів ми не ведемо. Це не базар".

"Народний фронт" не веде кадрових торгів. Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, коментуючи позицію партії щодо призначення голови Національного банку України.

"Ніяких торгів ми не ведемо. Це не базар. Може комусь хочеться займатися ринком, то нехай роблять це у відповідному місці, а не в парламенті", - цитує його слова прес-служба "Народного фронту".

Максим Бурбак нагадав, що під час останнього засідання фракції "Народного фронту" відбулася зустріч з кандидатом на голову НБУ Яковом Смолієм, і більшістю голосів було ухвалено рішення підтримати його кандидатуру під час голосування в парламенті. Разом з тим фракція ухвалила рішення заслухати звіт Валерії Гонтаревої.

"Для того, щоб заслухати звіт і призначити нового голову Національного банку України, потрібно 226 голосів. Лідер БПП, Президент України вніс пропозицію - кандидатуру пана Смолія. Ми на фракції її розглянули і підтримуємо. Будь ласка, нехай керівник фракції Артур Герасимов збирає 226 голосів під цю кандидатуру", - сказав народний депутат.

Він також нагадав, що "Народний фронт" подав свої пропозиції на посади членів ЦВК, а ще більш ніж рік тому - кандидатуру на посаду омбудсмена, "що може зробити будь-яка інша фракція, і сесійна зала визначається".

Керівник фракції підкреслив, що головне завдання для "Народного фронту" сьогодні - це втілення реформ, початих урядом Арсенія Яценюка і продовжених урядом Володимира Гройсмана.

"Це питання національної безпеки і оборони, соціального захисту військовослужбовців, енергетичної безпеки", - додав Максим Бурбак.

Нагадаємо, сьогодні Рада мала розглянути звільнення Гонтаревої з посади голови НБУ, заслухати її звіт і розглянути призначення Смолія. Однак, нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що в Раді не вистачає голосів за призначення Смолія, і тому це питання буде відкладено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram