ГоловнаПолітика

Мер Дніпра звільнив свого заступника Єпіфанцева через провокаційні висловлювання про українську мову

"Публічні міркування чиновника про статус державної мови щонайменше сварять між собою жителів громади".

Мер Дніпра звільнив свого заступника Єпіфанцева через провокаційні висловлювання про українську мову
Светлана Епифанцева

Мер Дніпра Борис Філатов звільнив свого заступника Світлану Єпіфанцеву.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні №1-28/2-РК від 28 лютого.

Згідно з документом, Єпіфанцева звільнена за згодою сторін.

Філатов підкреслив, що вдячний колишній заступниці за допомогу у створенні коаліції в міськраді. Однак після історії з публічним скандалом про статус української мови він прийняв рішення про її звільнення.

"Річ у тому, що, на моє глибоке переконання, державні чиновники не мають права вести себе так, як поводилася пані Єпіфанцева. Повірте, кожна людина має право на особисту думку. Але от лише чиновник цю думку повинен висловлювати на... кухні, а не привселюдно", - написав Філатов у Фейсбуці.

"Таким, як Єпіфанцева, хто відчув себе недоторканним, невтямки, що публічні міркування чиновника про статус державної мови щонайменше сварять між собою жителів територіальної громади, а щонайбільше - порушують тендітну стабільність у країні. Тому мої підлеглі (будь-хто) не розмірковуватимуть привселюдно про мовну політику, про те, який у Києві поганий уряд, а також не даватимуть оцінок керівникам держави. Ви принципові? Звільняйтеся. Ідіть у політику. Чи в активісти. А не бризкайте отрутою з теплих кабінетів мерії", - додав мер.

Нагадаємо, в січні 2016 року Борис Філатов запропонував голові Дніпропетровської міської організації Опоблоку Єпіфанцевій стати його заступницею. Вона погодилася і була призначена на посаду в.о. заступника мера з питань діяльності виконавчих органів міськради. Єпіфанцева довго була одним з найближчих соратників Олександра Вілкула - суперника Філатова на виборах мера.

Напередодні Єпіфанцева опублікувала у Фейсбуці пост про те, що в місті закрили один з кінотеатрів через низьку відвідуваність. Причиною, за її словами, послужила заборона російських фільмів і показ іноземних тільки українською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram