ГоловнаПолітика

Порошенко назвав реадмісію Саакашвілі в Польщу юридично бездоганною

"Питання реадмісії в Польщі було проведено юридично бездоганно".

Порошенко назвав реадмісію Саакашвілі в Польщу юридично бездоганною
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що реадмісія Михайла Саакашвілі в Польщу була юридично бездоганною.

Про це він сказав на прес-конференції в середу.

"Питання реадмісії в Польщі після порушення закону під час перетину кордону, підтвердженого судом, було проведено юридично бездоганно з погляду українського законодавства, з погляду міжнародних зобов'язань і з погляду права", - заявив він.

Президент також відповів на питання, чи не шкодує він, що надав Саакашвілі громадянство, а потім його припинив.

"Я був так само, як і більшість, зачарований перспективами, які пан Саакашвілі міг принести Україні. І я намагався створити йому для цього всі можливості", - заявив він журналістам.

Порошенко сказав, що для роботи Саакашвілі в Україні були створені тепличні умови, яких не було ні в кого іншого. "Він був губернатором Одеської області, яким були поставлені чіткі завдання боротьби з корупцією та реформування системи влади. Йому була надана можливість призначити керівника Одеської обласної поліції Лорткіпанідзе, була призначена Хатія Деканоїдзе керівником Національної поліції, Давид Сакварелідзе був призначений заступником генерального прокурора, який відповідав за боротьбу з корупцією і був призначений прокурором Одеської області, були призначені керівники всіх районних адміністрацій, всі", - сказав Порошенко.

Але Саакашвілі не показав нічого, додав президент.

"І коли я отримав подання компетентних органів про порушення, які були під час надання громадянства, у мене не було ніяких інших моделей дій, крім як припинити громадянство в повній відповідності до Конституції", - сказав він.

Порошенко додав, що Саакашвілі сам знищив віру у свої можливості.

Нагадаємо, 12 лютого прикордонники видворили Саакашвілі з України в Польщу за процедурою реадмісії. З Польщі він полетів в Нідерланди, де отримав посвідчення особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram