ГоловнаПолітика

Посли "Великої сімки" закликали призначити голову НБУ

G7 сподівається, що центробанк буде незалежним.

Посли "Великої сімки" закликали призначити голову НБУ
Фото: Юлія Березовська\Прес-центр НБУ

Посли країн "Великої сімки" (G7: США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Японія) закликають Верховну Раду до якнайшвидшого призначення голови Національного банку.

Про це йдеться в заяві послів, оприлюдненій у твіттері канадського головування групи підтримки послів "Великої сімки".

"Ми закликаємо до негайного процесу обрання голови НБУ, який здатен проводити незалежну політику банку", - говориться в заяві.

На думку послів, призначення голови НБУ має вирішальне значення для збереження інституційної цілісності центрального банку.

З огляду на важливу роль, яку Національний банк грає в підтримці макроекономічної стабільності, посли вважають, що сильне і незалежне керівництво центробанку є необхідною умовою підтримки економічного зростання, залучення інвестицій і підвищення рівня життя всіх українців.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав фракції і групи завершити політичні консультації, щоб парламент 1 березня розглянув питання призначення нового голови Національного банку.

Президент Петро Порошенко запропонував Раді звільнити Валерію Гонтареву з посади голови НБУ і призначити на цю посаду Якова Смолія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram