ГоловнаПолітика

НАБУ впіймало розшукуваного фігуранта справи Мартиненка

Екс-керівника підрозділу "Енергоатому" затримано в "Борисполі".

НАБУ впіймало розшукуваного фігуранта справи Мартиненка
Фото: 112.ua

Національне антикорупційне бюро затримало розшукуваного колишнього керівника підрозділу Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" у справі екс-депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка.

Про це повідомляють на сайті бюро.

"22 лютого 2017 в аеропорту "Бориспіль" затримали колишнього керівника відокремленого підрозділу "Енергоатому", підозрюваного в завданні збитків ДП "НАЕК "Енергоатом". Протягом останніх трьох місяців ця людина перебувала в розшуку", - сказано в повідомленні.

За версією слідства, підозрюваний виступав представником компанії Bradcrest Investments SA (Панама), єдиним власником (бенефіціаром) якої є Мартиненко.

Підозрюваний особисто домовлявся з представниками Skoda SA про розміри перерахувань "відкатів" і підписував документи, які стали підставою для переказування коштів на розрахункові рахунки панамської компанії.

На рахунку вказаного підприємства у швейцарському банку за запитом НАБУ арештовано 3,2 млн швейцарських франків (86,4 млн грн).

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

На нього також покладено обов'язок носити засіб електронного контролю і здати паспорти.

Нагадаємо, що розслідування за фактом заволодіння 6,4 млн євро "Енергоатому" детективи НАБУ почали в грудні 2015 року. У листопаді 2017 ця справа була об'єднана з розслідуванням фактів заволодіння коштами ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" у розмірі 17,28 млн доларів.

Зараз в об'єднаному кримінальному провадженні про підозру повідомлено 11 особам, з яких чотири перебувають у розшуку. Серед підозрюваних - діючі керівники ДП "СхідГЗК", державного концерну "Ядерне паливо", НАК "Нафтогаз України", ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" і структурного підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом".

9 січня Мартиненку і його захисникам відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження. Після цього справу скерують до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram