ГоловнаПолітика

У Львові ухвалили вирок членам "ОУН" за підготовку теракту на залізниці

Двоє отримали умовні терміни, один - реальний.

У Львові ухвалили вирок членам "ОУН" за підготовку теракту на залізниці
Фото: oun.org.ua

Шевченківський районний суд Львова 23 лютого визнав трьох членів "руху ОУН" винними в підготовці до теракту на залізниці біля Львова, пише "Інтерфакс-Україна".

При цьому тільки один з них - Роман Парамущак - отримав реальний термін. Його засудили до п'яти років позбавлення волі за ч.1 ст.109 (дії щодо насильницької зміни влади), ч.2 ст.28 та ч.1 ст.263 (незаконне поводження з вибухівкою), термін відраховується від дня затримання - 7 серпня 2016 року.

Андрій Макаришин був засуджений до трьох років позбавлення волі з трирічним випробним терміном за ч.2 ст.28 та ч.1 ст.263 (незаконне поводження з вибухівкою), Василь Шпик - до чотирьох років позбавлення волі з трирічним випробним терміном за ч.2 ст .345 (насильство щодо співробітника правоохоронного органу), ч.2 ст.28 та ч.1 ст.263 (незаконне поводження з вибухівкою).

Нагадаємо, у серпні 2016 року Служба безпеки України повідомила про запобігання підриву на трьох ділянках міжнародних залізничних сполучень у Львівській області. Внаслідок спецоперації було затримано п'ятьох членів терористичної групи, які планували одночасно підірвати залізничні колії в трьох різних напрямках від Львова.

Один з них (Шпик) був затриманий під час закладки вибухівки на мосту біля села Дубляни Львівської області. Він намагався чинити опір та відкрив стрілянину. У результаті був поранений один зі співробітників СБУ. У відповідь вогнем правоохоронці поранили зловмисника, а потім затримали.

На початку 2017 року було ухвалено вирок одному із затриманих - Роману Вітинському. Він отримав два роки умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram