ГоловнаПолітика

Ірина Луценко: Україна може прописати в Конституції курс на членство в ЄС і НАТО

"Така розмова ведеться для того, щоб дати сигнал нашим міжнародним, європейським партнерам".

Ірина Луценко: Україна може прописати в Конституції курс на членство в ЄС і НАТО
Фото: пресс-служба

Представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що влада думає над тим, щоб у Конституції закріпити євроатлантичні прагнення держави.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні розглядається і дискутується питання... Ми думаємо про те, щоб забезпечити і застовпити євроатлантичний курс і європейський в одному з розділів Конституції України. Така розмова ведеться для того, щоб дати сигнал нашим міжнародним, європейським партнерам про те, що Україна серйозно розглядає питання інтеграції в НАТО", - сказала Луценко журналістам у п'ятницю в Києві.

Нагадаємо, що торік Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким вступ України в НАТО визначається як одна з основ зовнішньої політики. Його підтримали 276 народних депутатів, тоді як для зміни Конституції необхідно мінімум 300 голосів.

Курс на членство в НАТО прописано в законах "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України".

Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами і досягнення сумісності зі збройними силами держав-членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram