ГоловнаПолітика

Порошенко з екс-лідерами шести сусідніх країн обговорив ситуацію з безпекою в регіоні

"Мета Росії не тільки Україна, а й регіон загалом".

Президент Петро Порошенко провів зустріч з колишніми лідерами країн Балтійсько-Чорноморського регіону з колишніми головами парламенту Литви Вітаутасом Ландсбергісом і Білорусі Станіславом Шушкевичем, а також з екс-президентами Латвії Валдісом Затлерсом, Болгарії Петаром Стояновим, Молдови Петром Лучинським і Польщі Олександром Кваснєвським.

На зустрічі були присутні Президенти України Леонід Кравчук (1991-1994), Леонід Кучма (1994-2005), Віктор Ющенко (2005-2010), а також голова МЗС Павло Клімкін.

Фото: president.gov.ua

Учасники зустрічі обговорили проблеми регіональної і глобальної безпеки й акцентували на недопустимості порушення норм міжнародного права, повідомляє прес-служба Порошенка.

"Під час зустрічі також обговорювалися питання безпеки в Балтійсько-Чорноморському регіоні, зокрема спроби дестабілізації ситуації в країнах регіону. Голова Української держави наголосив, що мета Росії не тільки Україна, а й регіон загалом", - йдеться в повідомленні.

Порошенко зазначив тверду і принципову позицію лідерів країн Балтії і Чорноморського регіону в підтримці територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Президент також особливо наголосив на важливості забезпечення солідарності всього світу з Україною.

Президент також повідомив про ситуацію на Донбасі і наголосив на важливості продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею мінських домовленостей.

Раніше в лютому прем'єр-міністр Володимир Гройсман обговорив майбутнє України з колишніми президентами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram