ГоловнаПолітика

Україна випередила Росію за індексом сприйняття корупції, - Transparency International

За рік Україна піднялася на одну сходинку в рейтингу.

Україна випередила Росію за індексом сприйняття корупції, - Transparency International
Фото: EPA/UPG

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International оприлюднила 21 лютого звіт щодо рівня сприйняття корупції у різних країнах світу за 2017 рік, передає Радіо Свобода.

Україна посіла 130-те місце серед 180 країн з оцінкою в 30 балів (0 балів - найгірший можливий показник, 100 - найкращий), таким чином піднявшись у порівнянні з минулим роком на одну сходинку в рейтингу.

Також Україна за індексом сприйняття корупції випередила Росію, яка опинилася на 135-му місці з 29-ма балами. Водночас поруч з Україною в рейтингу опинилися Гамбія, Іран, М'янма і Сьєрра-Леоне.

Перше місце в рейтингу з оцінкою 89 балів зайняла Нова Зеландія, за нею серед найменш корумпованих країн опинилися Данія, Фінляндія, Норвегія, Швейцарія, Сінгапур, Швеція, Канада, Люксембург, Нідерланди, Великобританія і Німеччина. Сполучені Штати посіли шістнадцяте місце, порівняно з 18-м в індексі 2016 року.

Самый низкий рейтинг - в Сомали - государство заняло сто восьмидесятого место с оценкой в девять баллов. Его "соседями" в рейтинге является Южный Судан, Сирия, Афганистан, Йемен, Судан и Ливия.

В своем отчете Transparency International указывает, что большинство стран не слишком эффективны в борьбе с таким явлением, как коррупция.

Напомним, в 2016 году Украина заняла 131-е место среди 176 стран в мировом рейтинге восприятия коррупции с 29-ю баллами. В рейтинге за 2015 год Украина была 130-м месте из 168-ти стран с 27 баллами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram