ГоловнаПолітика

Roshen підтвердив торгівлю з Придністров'ям

Гендиректор виправдовується, що компанія не одна така.

Roshen підтвердив торгівлю з Придністров'ям
Фото: Макс Левин

Кондитерська корпорація Roshen продає свою продукцію компанії "Шериф" з невизнаної Придністровської молдавської республіки.

Про це сказав президент Roshen В'ячеслав Москалевський в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ну так, торгуємо, звичайно. І не тільки ми. Річ у тому, що ми торгуємо з ними як з резидентами Молдови, розумієте?" - сказав Москалевський.

На зауваження, що Придністров'я - це сепаратистський регіон, Москалевський заявив: "Взагалі-то, ну про те, що він сепаратистський, мені ж невідомо. Це ж уже 10 або 20 років відбувається".

"Насправді ми відправляємо цей товар у Молдову, а отже, в Тирасполь. Те, що в Молдові зараз обмірковують, як існує в Молдові Придністров'я - це для мене питання, розумієте? Я ж не один такий. Це ж зараз тільки молдовани задумалися, а так ця практика існує вже років 20", - сказав він.

Президент Roshen вважає такий бізнес законним і прозорим.

"Звичайно, прозорий. Я ж оформляю на митниці, у мене всі митні декларації. І в мене їдуть автомобілі, я отримую гроші", - сказав він.

"Я ж не готівкою торгую. У фірми "Шериф" є рахунки в банку. Вона платить гроші, купує товар. Ну а як же", - сказав Москалевський.

"Розумієте, ця ситуація така, що на кордоні Молдови і України в районі Придністров'я - там не стоять молдовські прикордонники. Але чому вони не стоять - це окреме питання, розумієте? Я можу сказати, що я досить довго їздив до Кишинева, і коли ви їдете в Кишинів з України, ви їдете трасою Полтава-Кишинів, проїжджаючи через Придністров'я. Тобто для того, щоб потрапити в Молдову, потрібно проїхати через Придністров'я", - говорить він.

"Тому це дуже непросте питання. І, напевно, це питання до Міністерства закордонних справ Молдови і Міністерства закордонних справ України. Як ви розумієте, я ж там не один такий. Там і Coca-Cola, і всі. І це не один рік, розумієте ? Якщо зараз Молдову це зацікавило, то вона повинна подумати, яким чином взагалі вона збирається працювати з цим Придністров'ям?" - додав Москалевський.

Нагадаємо, раніше молдовські ЗМІ написали, що українські компанії заробляють на експорті в сепаратистський регіон Молдови. Серед найбільших відправників товарів у Придністров'я - українські представництва світових брендів Coca-Cola і Nestle, а також компанія Roshen. Їх основний бізнес-партнер - придністровське товариство з обмеженою відповідальністю "Шериф" олігарха Віктора Гушана.

Влітку минулого року Україна погрожувала санкціями білоруським компаніям за постачання товарів у "Л/ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram