ГоловнаПолітика

Тарута підбив підсумки Мюнхенської конференції Актуально

"Конференція для нашої країни не принесла ніяких результатів".

Тарута підбив підсумки Мюнхенської конференції
Фото: Макс Требухов

Мюнхенська конференція для нашої країни не принесла жодних результатів, але якщо продовжувати шукати компроміс на переговорах щодо Донбасу і мати сильну дипломатію, то вже у 2019-2020 рр. ми можемо досягти повного відновлення миру на сході. Про це в ефірі телеканалу «Україна» заявив народний депутат Сергій Тарута, підбиваючи підсумки Мюнхенської конференції з безпеки-2018.

Як підкреслив парламентарій, Мюнхенська конференція цього року не принесла ніяких результатів для України.

«На жаль, слово «Україна» у промовах на конференції майже не лунало. Це означає втрату довіри наших західних партнерів керівництвом країни і нашими дипломатами. У Європі і світі не бачать в Україні реальних внутрішніх змін і боротьби з корупцією. Щоб повернути собі увагу світової спільноти, Україна повинна розвиватися сама: нам необхідне швидке економічне зростання і власні мирні ініціативи щодо Донбасу», - зазначив Сергій Тарута.

За його словами, Україні і міжнародним партнерам необхідно шукати формат введення миротворчих сил ООН на Донбас, на який погодиться Росія.

«Від характеру мандата миротворчих сил ООН залежить, що вони будуть контролювати. Від цього залежить і характер самого конфлікту на Донбасі - чи буде він і далі «заморожений», чи ми зможемо його локалізувати. Я вірю, якщо в нас буде сильна дипломатія, якщо Україна буде суб'єктом у переговорах, то у 2019-2020 рр. ми можемо досягти повного відновлення миру на Донбасі», - підкреслив Сергій Тарута.

На його думку, тільки дипломатичний шлях може принести успіх у врегулюванні конфлікту, і завдання дипломатів - знайти такі аргументи. Тобто Україна повинна бути готова до пошуку компромісів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram