ГоловнаПолітика

Зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" пройде без участі Франції

Жан-Ів Ле Дріан не зміг приїхати до Мюнхена.

Зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" пройде без участі Франції
Жан-Ив Ле Дриан
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтверджує проведення зустрічі голів МЗС у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в п'ятницю, 16 лютого, на полях Мюнхенської конференції з безпеки без міністра закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріана.

Про це він повідомив на брифінгу в Мюнхені.

"Він (Ле Дріан) через інші важливі речі просто не може приїхати на конференцію в Мюнхен. Це пов'язано з процесом формування коаліції в Німеччині, дискусій щодо посади міністра закордонних справ Німеччини... Але важливо, що "норманді" сьогодні таки відбудеться, і мені потрібна ця зустріч, щоб представити ключові елементи нашої позиції", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, востаннє лідери "нормандської четвірки" збиралися восени 2016 року. Зустріч пройшла без особливого результату.

Сьогодні в Мюнхені відкривається 54-та конференція з питань безпеки, в якій візьмуть участь понад 20 керівників країн і урядів. Вона триватиме до 17 лютого.

На полях конференції відбудеться засідання голів МЗС країн "нормандської четвірки", в якому візьме участь президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram