ГоловнаПолітика

За статтею Саакашвілі цього року з України видворено 93 людей, - Цигикал

Усього минулого року з країни було видворено 863 іноземців.

За статтею Саакашвілі цього року з України видворено 93 людей, - Цигикал
Генерал-лейтенант Петр Цигикал
Фото: пресс-служба президента

З України було видворено 93 людини за статтею, аналогічною до випадку з екс-головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі.

Про це повідомив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

"Державна прикордонна служба виконала рішення Державної міграційної служби щодо Саакашвілі, адже ця особа перебувала не території України незаконно, а тому була повернута, з дотриманням усіх юридичних формальностей, у Польщу, звідки вона прибула, порушуючи вітчизняне законодавство", - заявив Цигикал в ефірі "5 каналу".

"Варто зазначити, що за аналогічною статтею з початку року Держприкордонслужба виконала доручення відповідних органів і видворила за межі України 93 іноземних громадянин, тоді як за весь минулий рік - 863 іноземців", - додав він.

Нагадаємо, 10 вересня 2017 року позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі прорвався на територію держави через польський кордон. 22 вересня Мостиський суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону, а 6 лютого 2017 року Саакашвілі було остаточно відмовлено в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

У понеділок, 12 лютого, спецназ Держприкордонслужби затримав Саакашвілі в київському ресторані, після чого політика видворили літаком у Польщу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram