ГоловнаПолітика

ГПУ "не знала" про депортацію Саакашвілі

Розслідування кримінального провадження буде продовжено.

ГПУ "не знала" про депортацію Саакашвілі
Фото: Сергей Нужненко

У Генпрокуратурі стверджують, що операція Держприкордонслужби України з видворення Михайла Саакашвілі в Польщу стала для них несподіванкою.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, пише УНІАН.

Відповідаючи на питання, що буде з кримінальними провадженнями, в яких фігурує Саакашвілі, вона заявила, що розслідування триватиме.

На питання, як будуть проводити ці слідчі дії, зважаючи на те, що він уже за межами України, Сарган зазначила, що сьогодні ще не може сказати, проте завтра ГПУ "визначиться з рішенням цієї проблеми".

Нагадаємо, Саакашвілі звинувачують в отриманні грошей від олігарха Сергія Курченка (ч.2 ст. 256 Кримінального кодексу, сприяння учасникам злочинних організацій та покривання їхньої злочинної діяльності). У цій справі політика помістили під нічний домашній арешт, але коли термін запобіжного заходу минув, ГПУ не подала клопотання про його продовження. Спершу заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що прокурорам "не вистачило рук" для цього і клопотання буде подано, але незабаром генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що оскільки Саакашвілі справно ходить на допити, домашній арешт більше не потрібен. Закінчення запобіжного заходу зняло формальні перепони для видворення Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram