ГоловнаПолітика

Суд у Криму залишив у СІЗО побитого при затриманні кримського татарина

З ранку 2 лютого Ісмаїл Рамазанов міститься в ізоляторі без законної підстави.

Суд у Криму залишив у СІЗО побитого при затриманні кримського татарина
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму в п'ятницю відхилив апеляцію захисту Ісмаїла Рамазанова на рішення суду першої інстанції обрати кримському татарину запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО на 30 діб. Таким чином, Рамазанов пробуде в слідчому ізоляторі до 21 лютого, повідомляє кореспондент LB.ua.

Суд відхилив всі клопотання адвоката Рамазанова Олексія Ладіна: про ведення аудіофіксації процесу, про те, щоб вивести його підзахисного з "клітки", і про допит брата Рамазанова як свідка обшуку в будинку.

На засіданні Ладін акцентував увагу на тому, що з моменту фактичного затримання Рамазанова (о 5-й ранку 24 січня) пройшло більш як 10 діб, а слідчий Аліса Глухова досі не пред'явила його підзахисному звинувачення. Відповідно до російського законодавства, якщо протягом 10 діб підозрюваному не пред'являють звинувачення, його повинні випустити з СІЗО.

Станом на вечір 2 лютого Рамазанов перебуває в слідчому ізоляторі. Слідчий Глухова сьогодні ввечері пред'явила звинувачення Рамазанову в відсутності адвоката.

Олексій Ладін має намір оскаржити рішення Верховного суду і дії слідчого.

Нагадаємо, Ісмаїла Рамазанова затримали 23 січня після обшуку за підозрою в порушенні ч. 1 ст. 282 КК РФ. Його звинувачують в тому, що використовуючи інтернет-радіостанцію Zello, публічно висловлював думку, що, за висновком експерта, збуджує ненависть до групи осіб "російські". Крім того, під час обшуку у Рамазанова нібито знайшли патрони. Батько Рамазанова стверджує, що пакет з патронами від пістолета Макарова його синові підкинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram